
Üretim Yönetimi
DİA üretim yönetimi ile fabrika ve imalat atölyeleri mamül üretimlerini takip edebilmektedir. İrsaliye ile depomuza giren bir Hammadde tanımlı olan istasyon, operasyon ve rotaya göre tanımlandığı reçete ölçüsünce sarf ediliyor ve depodan stok düşüyor. Aynı şekilde mamul reçetede tanımlı olan depoya giriş yapıyor. İşletmeler ERP süreçlerini DİA ile kolaylıkla yönetebilmekte.
Üretim modülü diğer modüllerle entegre olarak çalışmaktadır. Alınan bir sipariş için direk üretim emri oluşturulabiliyor. Stok listesinden eksik ürünleri görebiliyoruz.
DİA, ERP süreçlerinden farklı sektörlere hizmet verebilmektedir. Örneğin, demircilik, hayvancılık, cam, sanayi, kimya, gıda, tekstil sektörlerinde firmalar verimli bir şekilde DİA’yı kullanmaktadır.
- Detaylı reçete tanımları
- Ürün ağacı
- Üretim ve iş emri
- Otomatik mamül ve yarı mamul üretimi
- Sarf ve fire takibi
- Siparişe dayalı otomatik üretim
- Maliyet hesabı ve maliyet analizi
- Kalite kontrol
- Üretim planlama
- Üretim doluluk
- Seri ve lotlu ürün izlenebilirlik
- Stok 5 boyut üretim
NEDEN DİA ÜRETİM
Türkiye’nin en gelişmiş bulut ERP yazılım DİA ile tüm süreçlerini tek panel üzerinden güvenli bir şekilde zaman bağımsız yönetebilirsiniz. Binlerce reçete ve alt çete tanımlayabilir, istasyon, operasyon, rota tanımları ile stok ve depolarınızı kontrol altına alın.
KARTLAR
Üretim emri verilebilmesi için karların oluşturulması gerekmektedir. Bunların en başında istasyon kartlarının açılmasıyla başlamaktadır. İşletmede bulunan makinelerin isimleriyle ve kodlarıyla istasyon kartları tanımlanır. Operasyon kartları, Rota kartları, Operatör kartları, Kalite kontrol kartları, Duruş kartları ve Vardiya kartları tanımlanır. Sonrasında gelişmiş reçete oluşturulup çıkan ürün mamül seçimi, giren ürün yarımamül veya hammadde gibi reçete oluşturulur, kullanılacak yarı mamül var ise alt reçete seçilerek reçete rotaya bağlanır.
Ticari mal: İşletmenin üzerinden herhangi bir değişiklik yapmadan alıp sattığı mallardır.
Hammadde: Bir üretim sürecinde kullanılan doğal veya işlenmemiş malzemelerdir.
Yarı Mamül: Diğer malların üretiminde girdi olarak kullanılan maldır. Nihai ürünün bir parçası olarak nilelendirilebilir.
Mamül: Üretim aşaması tamamlanmış satışa hazır nihai ürün.
Panu Teknoloji, işletmelerin stok depo kontrolleri DİA yazılımda doğru bir şekilde yönetmek için Nevşehir başta olmak üzere Kayseri Organize sanayisinde, Niğde Organize sanayisinde, Aksaray organize sanayisinde ve Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Sivas, Konya gibi bir çok ilde projeleri başarıyla sonuçlandırıp firmanın stok depo yönetimi, barkod ve raf yeri planlarını oluşturup işletmenin depo kontrollerini yapmasını sağlamış bulunmaktadır. Panu Teknoloji DİA yetkili çözüm ortağı olarak işletmelere özel çözümler sunarak API aracılığıyla müşteri özelinde tamamen müşteriye özel bir yazılım çözümü de sunmaktadır. DİA alt yapısı ile özel raporlar ve sorgular ile müşteriye kolaylık sağlayabilmektedir.
Gelişmiş ERP süreçlerinizde işletmelere çözümler sağlamaktayız. Sizlerde değişime hazır mısınız?